top of page

"Het is... natuurlijk, aangenaam, eenvoudig en preventief"

Onze voet is een afspiegeling van ons lichaam. Voetreflexzonetherapie heeft als uitgangspunt dat al onze organen en lichaamsdelen met reflexzones in de voet corresponderen. Door de reflexzones op de voet te masseren worden de organen in het lichaam gestimuleerd, waardoor een betere doorbloeding ontstaat.

De afvoer van afvalstoffen wordt via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) bevorderd. Hierdoor wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam gestimuleerd en het natuurlijke evenwicht hersteld.

Door middel van voetreflexzonetherapie worden acute en chronische klachten behandeld. Bijvoorbeeld hoofdpijn, stress-, spier-, rugklachten, psychische problemen, spijsverteringsproblemen, hooikoorts, hoge of lage bloeddruk, hormonale problemen, enz.

Een behandeling via voetzonereflextherapie heeft niet alleen het doel om de klachten te verhelpen, maar ook om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Voetzonereflextherapie kan bij baby's, kinderen en volwassenen worden toegepast en is (bijna) altijd een prima aanvulling naast de reguliere gezondheidszorg.

"De behandeling"

Bij uw eerste bezoek wordt aan de hand van een anamnese (vraaggesprek) een inventarisatie van de klacht(en) gemaakt. De voeten worden bekeken en afgetast. Aan de hand van de bevindingen wordt het behandelplan opgesteld.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en de duur van de huidige klacht(en).

"Mogelijke reacties op de behandeling"

Tijdens en/ of na de behandelingen kunnen er reacties optreden. Deze kunnen ontstaan doordat de voetzonereflextherapie de doorbloeding van het lichaam stimuleert. Hierbij worden de vrijgekomen afvalstoffen door het lichaam uitgescheiden. Het drinken van extra veel water versnelt de uitscheiding van afvalstoffen.

Voetreflexologie.jpg
bottom of page