top of page

"Wat is reflexzonetherapie?"

 

Reflexzonetherapie is een geneeswijze die al eeuwen bestaat. Het werd reeds door de Chinese volkeren, indianen en Egyptenaren beoefend. In de beginjaren van de 20ste eeuw werd de therapie in Amerika herontdekt en verder ontwikkeld. In Europa kreeg reflexzonetherapie rond 1960 meer en meer bekendheid.

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die er vanuit gaat dat op de handen, voeten en de oren reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van ons lichaam. Ons gehele lichaam wordt weerspiegeld in deze reflexzones.

"Hoe werkt het?"

 

Met speciale technieken worden de reflexzones behandeld. Hierdoor wordt het lichaam doelgericht geprikkeld. Het zet het zelf genezend proces van het lichaam in werking, zodat diverse klachten en verstoringen worden opgeheven of verminderd. Het doel hiervan is het herstel van het menselijk evenwicht; zowel lichamelijk als geestelijk.

Reflexzonetherapie werkt ontspannend en kan een preventieve werking hebben. De therapie gaat uit van een holistisch mensbeeld. de mens als totaal; lichamelijk, geestelijk en sociaal.

"Voor wie is het?"

Reflexzonetherapie is in principe geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn eigen gezondheid en welzijn. Dit geld voor baby's, kinderen en volwassenen. Er zijn wel speciale protocollen voor zwangere vrouwen. De therapie kan heel breed ingezet worden, zowel voor acute als chronische klachten.

Het kan bijzonder goed als ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg ingezet worden. Tenslotte kan het ook als palliatieve zorg worden toegepast.

​​

ga naar boven

bottom of page